Selecteer de taal

Wij zijn als Stichting Fokker G-1 altijd blij als mensen zich herkennen in doelstellingen om zoveel mogelijk over de Fokker G-1 te weten te komen. Met als stip op de horizon eens zoveel kennis, kunde en kapitaal verzameld te hebben dat we een replica kunnen bouwen.

 

Dat zou mooi zijn. Maar dat is een lange weg, bestaande uit vele kleine stapjes.

De eerste stapjes bestaan uit het verzamelen en toegankelijk maken van alle benodigde informatie over de constructie en inrichting van de G-1. We concentreren ons hier op de Mercury uitvoering. Veel is al verzameld maar er zijn nog een aantal archieven die we willen onderzoeken, zoals een pasgeleden geopend archief in Denemarken. We hopen daar nog originele bouwtekeningen aan te treffen van de pakketten die door Fokker aan Denemarken verstrekt zijn om de G-1 in licentie te bouwen.

Het bezoeken en onderzoeken van dat archief kost geld en tijd. Tijd is hetgeen de vrijwilligers van de stichting erin steken. Maar de reis en verblijfkosten zullen door de stichting gedekt moeten worden. Wellicht door een sponsor?

Een ander punt is de informatieve doelstelling van de stichting om de verzamelde kennis uit te dragen. Dat gebeurt o.a. via onze boeken en in ons tijdschrift: “G.I Informatie”. Maar ook op beurzen, luchtvaart-evenementen en bijeenkomsten van andere luchtvaart-verenigingen vertellen we over dit stukje Nederlands industrieel erfgoed. Dit brengt ook kosten met zich mee.

Dit zijn redenen waarom we het fijn vinden als er mensen en bedrijven zijn die ons willen ondersteunen.

We vinden het logisch en fair dat een sponsor voor zijn bijdrage een tegenprestatie ontvangt. Vermelding op onze website en in ons tijdschrift zijn enkele voorbeelden. Als we uiteindelijk aan een vliegende replica toe zijn, is natuurlijk the sky the limit.

Graag komen we in contact met geïnteresseerden om de mogelijkheden toe te lichten. Spreekt u ons aan op de luchtvaartevenementen waar wij vertegenwoordigd zijn of kunt u contact opnemen via het formulier.